top of page

Re-integratie na ziekte

Image by krakenimages
Als je loopt, loop
Als je luistert, luister

spreuk

Re-integratie

Thema's:​

Re-integratie na langdurige ziekte is een complex proces dat maatwerk vereist. Met de juiste evaluatie, planning, communicatie en ondersteuning kan een succesvolle terugkeer naar werk worden bereikt, waarbij de gezondheid en het welzijn van de werknemer centraal staan.

 

Het doel van re-integratie is om de werknemer te ondersteunen bij het herstel, het bevorderen van de gezondheid en het welzijn, en het creëren van een werkomgeving die geschikt is voor de terugkeer. 

 

Hoe gaan we te werk?

We bekijken samen de beperkingen en mogelijkheden van de werknemer en  identificeren eventuele aanpassingen die nodig zijn op de werkplek. Op basis van deze evaluatie stellen we een  re-integratieplan op. Dit plan is  individueel  afgestemd op de behoeften van de werknemer in overleg en rekening houdend met de werkgever en de mogelijkheden op de werkvloer. Het kan verschillende elementen bevatten, zoals aangepaste werktijden, aangepaste taken, training of bijscholing, en regelmatige evaluaties van de voortgang. Het plan is flexibel en wordt aangepast naarmate de werknemer vordert in zijn herstel.  

 

Open communicatie tussen werknemer, werkgever en de re-integratie coach en evenuele andere betrokkenen, zoals de arbeidsarts vormt de basis om  eventuele obstakels of problemen te identificeren en passende oplossingen te vinden. Daarnaast is het van belang dat de werknemer voldoende ondersteuning krijgt tijdens het re-integratieproces. Dit kan bestaan uit begeleiding door een re-integratiecoach, psychologische ondersteuning of andere vormen van hulp, afhankelijk van de specifieke behoeften van de werknemer. 

 

Kortom, re-integratie na langdurige ziekte is een complex proces dat maatwerk vereist en daarvoor kan u bij ons terecht. 

Doelgroep:

werknemers, werkgevers, HR managers, bedrijfsleiders

bottom of page